آیا ترامپ می تواند آنتیفا را سازمان تروریستی بنامد؟
به گزارش وبلاگ هوانورد، دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه 31 مه (11 خرداد) در توئیتی گفت که دولت وی جنبش آنتیفا را در فهرست سازمان های تروریستی قرار می دهد.

اما سوالی که مطرح می گردد این است که آیا وی به عنوان رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا چنین قدرتی دارد؟ طبق گزارش پولیتیکو، به نظر می رسد در این مورد دو مشکل وجود داشته باشد. یکی اینکه به نظر می رسد وی صلاحیت قانونی انجام چنین کاری را نداشته باشد و دوم اینکه به هیچ وجه گروهی از کنشگران افراطی تعریف شده در این جنبش به عنوان یک سازمان شناخته نمی گردد.
آنتیفا جنبشی چپ گرا است که مجموعه ای از گروه های چپ مستقل با رویکرد عملی مبارزه با جریان های راست افراطی و فاشیستی را در بر می گیرد.
فشار دولت ترامپ به سرکوب آنتیفا در حالی صورت می گیرد که پس از کشته شدن جورج فلوید، سیاه پوست 46 ساله به دست پلیس مینیاپولیس بسیاری از شهرهای آمریکا شاهد تظاهرات گسترده است و از سوی دیگر بعضی فروشگاه ها غارت شده اند و به اماکن عمومی نیز خسارت هایی وارد آمده است.
رئیس جمهوری آمریکا و مقام های ارشد دولت وی از جمله ویلیام بار، دادستان کل و رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی، آنتیفا را مقصر در ایجاد خشونت ها و خسارت به اموال عمومی عنوان می نمایند.
دادستان کل آمریکا از تروریستی نامیدن این جنبش حمایت کرد و گفت که فعالیت آنتیفا با تحریک به خشونت و اعمال خشونت تروریسم داخلی است. وی تاکید نمود که مطابق قانون با این گروه برخورد می گردد. با این حال وی اشاره ای به قوانین در این زمینه نکرد چرا که به نظر می رسد دولت آمریکا یک گروه داخلی را نمی تواند به عنوان گروه تروریستی در نظر بگیرد.
طبق قانون فعلی، وزارت خارجه آمریکا می تواند سازمان های خارجی را در فهرست گروه های تروریستی قرار دهد. اما ایالات متحده آمریکا هیچ آیین نامه مربوط به تروریسم داخلی ندارد و اف بی آی (پلیس فدرال آمریکا) از دیگر مراجع قانونی برای تعقیب قضایی موارد مربوط به تروریسم داخلی استفاده می نمایند.
اندکی پس از توئیت دونالد ترامپ، در روز یکشنبه ویلیام بار اظهارات دیگری را در خصوص ناآرامی های ایالات متحده مطرح نمود.
وی گفت: با شورش هایی که در بسیاری از شهرهای ما در سراسر کشور در حال رخ دادن است، صدای اعتراض های مسالمت آمیز و قانونی از سوی عناصر تندروی خشن در حال انحراف است.
وی اضافه نمود: گروه هایی از افراط گرایان و آشوبگران از بیرون در حال سواستفاده از اوضاع برای پیگیری برنامه های جداگانه، خشن و افراطی خود هستند.
دادستان کل آمریکا تاکید نمود که وقت آن است از تماشای خشونت ها دست بکشیم و با آن مقابله کنیم و در راستای متوقف کردن آن گام برداریم.
آقای بار توضیح داد که کارگروه های مشترک تروریسم در پلیس فدرال آمریکا برای شناسایی مظنونان و هماهنگی های قانونی کوشش خواهند کرد. این کارگروه ها هم با تهدیدهای تروریستی داخلی و هم خارجی مقابله می نمایند. با این حال فعالیت آن ها برای مقابله با آنچه که تهدیدهای تروریستی داخلی نامیده می گردد و نظارت بر گروه های سیاسی داخلی بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.
دادستان کل آمریکا در بیانیه خود اشاره ای به توییت رئیس جمهوری آمریکا نداشت و حتی به طور قانونی آنتیفا را به عنوان یک سازمان تروریستی معرفی نکرد. به نظر می رسد مشخص یک گروه به عنوان گروهی تروریستی معمولا یک فرایند طولانی است که به آنالیز دقیق قانونی و همچنین اثبات روابط خارجی احتیاج باشد.
مری مک کورد، دستیار سابق دادستان آمریکا که هم اکنون رئیس یکی بخش های دانشگاه جرج تاون است، می گوید: در حال حاضر هیچ قانونی برای تروریستی خواندن سازمان های داخلی وجود ندارد و هرگونه اقدام در این زمینه نگرانی های جدی درباره متمم اول قانون اساسی آمریکا ایجاد می نماید.
خانم مک کورد معتقد است بعضی از جملات دادستان کل در بیانیه اخیرش مشکل ساز می تواند باشد چراکه آقای بار به هیچ مدرک یا اطلاعاتی در اینباره که آنتیفا یا سایر گروه های چپ مرتبط با خشونت های اخیر هستند استناد نکرده است.
تروریستی نامیدن این جنبش حتی می تواند چالش هایی را ایجاد کند. مارک بری، نویسنده کتاب آنتیفا، آنتی فاشیست می گوید که آنیفا نه تروریست است و نه یک سازمان.
با وجود خلا قانونی موجود با این حال مقام های ارشد دولت ترامپ همچنان این جنبش را تروریستی معرفی می نمایند و انگشت اتهام در خشونت های اخیر را به سمت آنتیفا گرفته اند.
اوبراین مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ، در گفت وگویی با ای بی سی گفت: ستیزه جویان تندرو آنتیفا از یک ایالت به ایالت دیگر سفر می نمایند و از روش های به سبک نظامی برای به آتش کشیدن شهرها استفاده می نمایند. وی خواهان اقدام پلیس فدرال آمریکا علیه این گروه شد.،یورونیوز
منبع: ایران آنلاین