دروغ بزرگ گروه G20 در نشست ژاپن

به گزارش وبلاگ هوانورد، نشست گروه 20 تاریخ 7 و 8 تیرماه امسال در اوساکای ژاپن برگزار گردید و موافقت نامه تغییر اقلیم پاریس یکی از موضوعات این نشست بود. کارشناسان معتقدند مذاکرات تجاری ژاپن با آمریکا موجب شده این کشور به عنوان میزبان نشست و در جهت جلب حمایت آمریکا، چنین بیانیه ضعیفی را تهیه کند.

دروغ بزرگ گروه G20 در نشست ژاپن

در این نشست همه کشورهای حاضر به جز آمریکا پایبندی خود به موافقت نامه پاریس را خاطرنشان کردند. آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در این نشست خاطرنشان کرد که بعضی از کشورهای حاضر در این نشست، قبلاً نیز تمایل خود به افزایش کوشش برای به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانه ای را اعلام نموده اند. تأکید کشورهای گروه G20 در نشست ژاپن در پایبندی به موافقت نامه پاریس در حالی است که این کشورها عملکرد ضعیفی در اجرای این موافقت نامه داشته اند درواقع آنالیز ها نشان از تضاد بزرگ در حرف و عمل این کشورها دارد.

آیا کشورهای G20 به موافقت نامه پاریس پایبند بوده اند؟

به گزارش وبلاگ هوانورد، گروه 20 شامل آمریکا، اتحادیه اروپا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مکزیک است. این کشورها 85 درصد حجم اقتصاد جهان را در اختیاردارند. از میان این کشورها آمریکا اعلام نموده است که از موافقت نامه پاریس خارج می گردد. مهم ترین دلایل آمریکا برای خروج از این موافقت نامه، نپذیرفتن مبنای علمی و نیز ضررهای مالی ناشی از اجرای این موافقتنامه بوده است. ترکیه نیز تهدید نموده است که احتمالاً به دلیل خروج آمریکا و به خطر افتادن یاری های بین المللی مدنظر موافقت نامه پاریس به آن نخواهد پیوست. کشور روسیه نیز به دلایل مشابه آمریکا هنوز به موافقت نامه پاریس نپیوسته است.

ژاپن به عنوان کشور میزبان نشست گروه 20 و تهیه کننده پیش نویس حمایت از موافقت نامه پاریس، خود یکی از بزرگ ترین صادرکنندگان فناوری زغال سنگ است. به طوری که متوسط سالیانه 5.2 میلیارد دلار صرف گسترش این فناوری می نماید. از طرفی آلمان که در این نشست یکی از سردمداران حمایت از موافقت نامه پاریس بود، با استراتژی اتحادیه اروپا برای به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانه ای انسان ساخت تا سال 2050 میلادی مخالفت نموده است. در حال حاضر 20 هزار نفر در صنعت زغال سنگ آلمان مشغول به کار هستند و 20 درصد انتشار گازهای گلخانه ای این کشور مربوط به این صنعت است. از سوی دیگر این کشور در حال گسترش معادن زغال سنگ است به طوری که جنگل هامباخ که قدمتی 12 هزارساله دارد برای استخراج زغال سنگ در حال تخریب شدن است.

گرچه کشورهای گروه 20 از سال 2009 میلادی خواهان کاهش یارانه سوخت های فسیلی شده اند اما این کشورها بعد از تصویب موافقت نامه پاریس، این یارانه ها را نزدیک به سه برابر افزایش داده اند. یارانه سوخت های فسیلی این کشورها از 17.2 میلیارد دلار در سال های 2014 - 2013 میلادی به 47.2 میلیارد دلار در سال های 2017-2016 میلادی افزایش یافته است.

عاملان افزایش انتشار؛ داعیه دار کاهش انتشار

عملکرد ضعیف کشورهای گروه 20 در اجرای موافقت نامه پاریس در حالی است که این کشورها به کشورهای درحال توسعه مانند ایران برای اجرای این موافقت نامه، فشار می آورند. این فشارها در حالی است که کشوری مانند ایران سهم بسیار اندکی در انتشار این گازها دارد و این سهم در مقابل میزان انتشار گازهای گلخانه ای توسط کشورهای توسعه یافته، تأثیرگذاری خاصی ندارد.

نمودار زیر سهم بعضی از کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه در میزان انتشار گازهای گلخانه ای انسان ساخت از سال 1850 تا 2011 میلادی را نشان می دهد.

به گزارش وبلاگ هوانورد، همان طور که نمودار بالا نشان می دهد کشورهای اتحادیه اروپا و آمریکا بیشترین سهم را در افزایش انتشار گازهای گلخانه ای دارند اما در کاهش انتشار این گازها به خصوص در عمل به موافقت نامه پاریس، عملکرد ضعیفی از خود نشان داده اند.

موافقت نامه تغییر اقلیم پاریس، در بیست و یکمین اجلاس تغییرات اقلیم سازمان ملل متحد (UNFCCC) به تائید اولیه کشورهای عضو ازجمله ایران نهاده شد. مطابق با مبنای علمی این موافقت نامه که هنوز در خصوص آن اجماع علمی نیز به وجود نیامده است، گفته می گردد که گازهای گلخانه ای انسان ساخت عامل اصلی افزایش دمای کره زمین است.

  • طراحی ویلا

    طراحی ویلا | برای طراحی ویلای دوپلکس مدرن و یا ویلایی کلاسیک با ما همراه باشید.

  • قطار اروپا

    رزرو قطار اروپا | در سیستم رزرو قطارهای اروپا ما با بهترین و ارزانترین قیمت بلیط تهیه کنید.

منبع: خبرگزاری مهر

به "دروغ بزرگ گروه G20 در نشست ژاپن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دروغ بزرگ گروه G20 در نشست ژاپن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید