معین تکلیف سهام به جای مانده دولت از شرکت ها تا انتها سال
به گزارش وبلاگ هوانورد، تهران (پانا) - رییس سازمان خصوصی سازی گفت، بخش به جای مانده سهام دولت در بعضی شرکت ها از جمله مس، فولاد، خودروسازی سایپا، ایران خودرو، بانک های تجارت، ملت و صادرات، مخابرات، هلدینگ خلیج فارس و کشتیرانی برای واگذاری تا سرانجام سال مشخص تکلیف می گردد.
حسین قربان زاده امروز (شنبه) در حاشیه نشست اتاق بازرگانی ایران در جمع وبلاگ هوانورد گفت: در پی تشکیل هیات پذیرش پالایشگاه ها و شرکت های پتروشیمی که تا به امروز وارد بورس نشده اند، هستیم تا با اجرای قوانین موانع این جهت برطرف گردد.
وی اضافه نمود: پالایشگاه شازند الزام های مقدماتی را پشت سر گذاشته است و بر اساس برنامه ریزی ها تا یک ماه آینده عرضه اولیه آن انجام می گردد، بعلاوه سه هلدینگ نیروگاهی نیز در حال طی کردن جهت پذیرش در بورس هستند که به زودی عرضه اولیه آنها انجام می گردد.
قربان زاده با بیان اینکه آسیب شناسی از گذشته سازمان خصوصی سازی به ویژه در بخش واگذاری ها اولویت شروع فعالیت من در این نهاد بوده است، توضیح داد: مدیریت و واگذاری مناسب دارایی های دولت در قالب شرکت ها و بنگاه ها از جمله اهداف این سازمان است.
وی با بیان اینکه مهمترین چالش در مفهوم خصوصی سازی است، تاکید نمود: واگذاری بخشی از دارایی های دولت به بخش خصوصی با مقاومت هایی همراه است و به سختی انجام می گردد که این فرایند با رایزنی های مناسب به نتیجه دلخواه خواهد رسید که باید با هم فکری بخش خصوصی انجام گردد.
رییس سازمان خصوصی سازی با اشاره به ایجاد شفافیت در این نهاد، گفت: همه مراحل اجرا شده در پفراینده های چالشی بر روی سایت این سازمان قابل مشاهده است و این فرایند در آینده برای واگذاری های تازه نیز ادامه خواهد داشت تا موجب اطمینان خاطر عمومی گردد.
خصوصی سازی باشگاه های استقلال و پرسپولیس انجام می گردد
قربان زاده گفت: درباره باشگاه های استقلال و پرسپولیس باید تضمینی از موفقیت بعد از واگذاری وجود داشته باشد و بدون این تضمین، واگذاری امکان پذیر نخواهد بود تا این باشگاه ها به سرنوشت باقی بنگاه ها دچار نشوند.
وی با بیان اینکه باید تکلیف حق پخش، تبلیغات محیطی و سودآوری مشخص گردد، اعلام کرد: ارزش گذاری و قیمت گذاری برند و صورت های اقتصادی اجرا شده است و این دو باشگاه آماده واگذاری هستند اما به علت داشتن طرفداران ده ها میلیونی نباید بدون عاقبت اندیشی جهت خصوصی سازی را طی نمایند.
وی تاکید نمود: عجله ای برای واگذاری باشگاه های استقلال و پرسپولیس نداریم و در زمان مشخص و موقعیت مناسب خصوصی سازی این بخش انجام خواهد شد.
فسق قرارداد پالایشگاه نفت کرمانشاه در دست آنالیز است
رییس سازمان خصوصی سازی گفت: به علت مسائلی که در ارزش گذاری دارایی های پالایشگاه نفت کرمانشاه بوده، بازپس گیری این شرکت در مرحله هیات داوری است، اما این بخش نیز مانند شرکت های دیگر که در آستانه فسق قرارداد قرار دارند باید مورد بازنگری قرار بگیرد.
آشتی دولت و بخش خصوصی، اقتصاد کشور را متحول می نماید
قربان زاده امروز بعلاوه در نشست خبری با بیان اینکه گله هایی در زمینه خصوصی سازی وجود دارد که با آشتی دولت و بخش خصوصی، منظره بهبود اقتصاد ایجاد و مسائل برطرف می گردد، اعلام کرد: واگذاری ها به حمایت مسوولان احتیاج دارد تا بخش خصوصی بتواند وارد عرصه عمل شده و بهره وری و اشتغال زایی مناسب را ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه فرآیندهای خصوصی سازی باید اصلاح گردد، اعلام کرد: در دوره تازه کوشش می کنیم تا در زمینه واگذاری ها به تحول دست یابیم که در گام نخست کارگروه هایی تشکیل شد تا فرایند ارزش گذاری و مشخص قیمت تغییر یابد.
این مقام مسوول با بیان اینکه دقیق بودن ارزش گذاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است، تاکید نمود: با اصلاح این جهت و خصوصی سازی درست، بنگاه ها به بهره وری و رشد دست پیدا می نمایند که این فرایند بهبود اقتصاد ملی را تضمین می نماید.
رییس سازمان خصوصی سازی با اشاره به اینکه مالکیت باید پاداش مدیریت بهره ور باشد، تاکید نمود: قوانین باید به گونه ای باشد که دولت با واگذاری ها، فقط با نظارت به اهداف خود برسد بدون اینکه در این زمینه احتیاج به اقدام داشته باشد.
وی اضافه نمود: در آسیب شناسی های اجرا شده در ماه اخیر ارتقای بهره وری هدف گذاری و در این راستا کارگروهی تشکیل شد تا با افزایش بهره وری بتوانیم به سود بیشتر دست پیدا کنیم.
قربان زاده با بیان اینکه دولت املاک، مستغلات و بنگاه های قابل واگذاری دارد، توضیح داد: 90 هزار میلیارد تومان تکلیف بودجه ای فروش سهام و 130 هزار میلیارد تومان برطرف دیون در نهادهای مختلف برعهده سازمان خصوصی سازی در امسال است که تا به امروز تحقق نیافته است.
وی با تاکید بر اینکه خصوصی سازی بدون هم افزایی دولت و بخش خصوصی محقق نمی گردد، تاکید نمود: باید در واگذاری ها به منظره اقتصاد ملی توجه کنیم، زیرا عایدیزایی در کوتاه مدت امکان پذیر نیست و خصوصی سازی را با مشکل روبرو می نماید.
رییس سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه توجه بیشتر به کیفیت در واگذاری ها به اشتغال زایی و عایدیزایی می انجامد، اضافه نمود: اقتصاد نفتی موجب عایدی بی زحمت برای دولت ها شد و میان دولت و بخش خصوصی فاصله ایجاد کرد که در پی آن مسائل بسیاری برای کشور ایجاد شد.
وی اضافه نمود: برای واگذاری ها شفافیت وجود دارد که می تواند بسیاری از اختلافات و گله ها را در دولت و بخش خصوصی برطرف کند.
منبع: خبرگزاری پانا