روش کاشت هسته زالزالک در گلدان

به گزارش وبلاگ هوانورد، کاشت هسته زالزالک در گلدان با گیاهان دیگر تفاوت دارد و لازم است بذر ابتدا یک دوره چند ماهه گرما و سپس یک دوره دو تا سه ماهه در دمای کمتر از 4 درجه سانتی گراد قرار گیرد. آبیاری منظم، نور کافی، خاک سبک و حاصلخیز از شرایط نگهداری و کاشت هسته زالزالک در گلدان است.

روش کاشت هسته زالزالک در گلدان

وبلاگ هوانورد | سرویس گیاهان و حیوانات - خیلی راحت می شود از میوه فروشی ها زالزالک خرید، اما لذت بخش تر این است که این میوه را با دست های خودمان پرورش دهیم. در این مقاله قصد داریم شما را با روش کاشت هسته زالزالک در گلدان و شرایط نگهداری از آن آشنا کنیم.

آنچه در این مطلب خواهید خواند... عدم نمایش

نحوه کاشت هسته زالزالک در گلدان

شرایط محیطی مورد نیاز درخت زالزالک

گیاه شناسی زالزالک

نحوه کاشت هسته زالزالک در گلدان

تکثیر زالزالک از طریق کاشت بذر انجام می شود. نحوه کاشت هسته زالزالک کمی متفاوت از سایر دانه هاست و لازم است ابتدا یک دوره گرما و یک دوره سرما به بذر داده شود.

مراحل کاشت هسته زالزالک در گلدان

1. برای پرورش زالزالک لازم است بذر آن را از میوه های سالم جدا کنید یا بذر گیاه را از مراکز گل و گیاه تهیه کنید.

2. ابتدا هسته های زالزالک را در لابه لای ماسه مرطوب قرار دهید. منظور از ماسه مرطوب این است که ماسه کاملا خیس نبوده و وقتی آن را در دست می گیرید و می فشارید، آب از آن چکه نکند. سپس آن ها را در نایلونی که چند سوراخ دارد، قرار دهید.

3. نایلون را به مدت 8 هفته در مکانی گرم با دمای 21 تا 27 درجه سانتی گراد قرار دهید و هر چند روز یک بار رطوبت ماسه ها را بررسی کنید. توجه داشته باشید لازم است همواره ماسه ها مرطوب باشند.

4. بعد از انجام این مرحله، نوبت به مرحله سرمادهی است. بذر زالزالک به چندین ماه دمای زیر 4 درجه سانتی گراد نیاز دارد تا دوره سرمایی آن سپری و در اصطلاح کشاورزی خواب بذر بشکند و آماده روییدن شود.

5. برای این منظور بذر ها را داخل کیسه ای در یخچال به مدت دو تا سه ماه نگهداری کنید. بذر زالزالک شما ممکن است در همین مرحله شروع به جوانه زنی کند. بعد از گذشت دوره سرمایی بدر را به گلدان منتقل کرده و به تدریج آن را به محیط بیرون با دما و نور کافی منتقل کنید.

شرایط محیطی مورد نیاز درخت زالزالک

  • خاک: گیاه زالزالک به نوع خاک چندان حساس نیست و در هر خاکی رشد می کند، با این وجود بهترین خاک برای کاشت هسته زالزالک در گلدان، خاک سبک، حاصلخیز و با زهکشی مناسب است.
  • آبکمک: نیاز آبی زالزالک میانه است و به آبکمک منظم به ویژه در مرحله گلدهی و میوه نیاز دارد.
  • نور: زالزالک به نور کافی و کامل خورشید برای رشد بهینه نیاز دارد.
  • کوددهی: گیاه زالزالک در صورتی که خاک از مواد غذایی کافی برخوردار باشد به کوددهی نیاز ندارد. با این وجود اگر شما اقدام به کاشت هسته زالزالک در باغچه کرده اید، کوددهی گیاه در اواخر زمستان یا اوایل بهار به رشد بهتر گیاه کمک خواهد کرد.
  • آفات و بیماری ها: گیاه زالزالک از لحاظ آفت و بیماری مشکل خاصی ندارد.

گیاه شناسی زالزالک

زالزالک به صورت درختچه یا درخت با ارتفاع 5 تا 12 متر و شاخه های انبوه است. پوست تنه درخت زالزالک، به رنگ قهوه ای کم رنگ با شکاف های عمودی نارنجی است. ساقه های جوان این گیاه دارای خار هایی به طول 1 تا 5/1 سانتی متر و برگ ها به طول 2 تا 4 سانتی متر، تخم مرغی شکل و دارای بریدگی های عمیق است. سطح رویی برگ ها به رنگ سبز تیره و سطح زیرین آن ها بی رنگ است. گل های درخت زالزالک در فصل بهار ظاهر می شوند و بسیار معطرند. میوه زالزالک کوچک، تخم مرغی شکل، اغلب به رنگ قرمز تیره، به طول یک سانتی متر، شبه سته، اما از نظر ساختمانی یک میوه دانه دار دارای یک بذر است.

میوه زالزالک، اگرچه میزان ای کوچک دارد، ولی بسیار پرفایده، مغذی و سرشار از ویتامین های آ، ث. و ویتامین های گروه ب. است. مهم ترین خواص زالزالک تنظیم فشار خون، تقویت قلب، درمان ورم آئورت و رفع نگرانی، بی خوابی و سرگیجه است. تحقیقات نشان داده، مصرف زالزالک در درمان برخی بیماری ها، از سرطان گرفته تا چاقی اثر مثبت دارد و این تاثیر به دلیل خواص ضد التهابی ماده آنتوسیانین موجود در آن است. قسمت های مورد استفاده این گیاه غیر از میوه، هسته، گل و برگ آن است که در طب سنتی کاربرد دارد.

منبع: setare.com

به "روش کاشت هسته زالزالک در گلدان" امتیاز دهید

3 کاربر به "روش کاشت هسته زالزالک در گلدان" امتیاز داده اند | 4.3 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش کاشت هسته زالزالک در گلدان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید