کیش و قشم مقصد گردشگران خارجی نیستند و ایرانی ها هتل ها را پر نموده اند

به گزارش وبلاگ هوانورد، ایلنا/ براساس گفته های مسئولان بخش خصوصی فعال در حوزه هتلداری، کیش و قشم مقصد گردشگران خارجی نیستند و ایرانی ها هتل ها را پر نموده اند.

کیش و قشم مقصد گردشگران خارجی نیستند و ایرانی ها هتل ها را پر نموده اند

براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی در تاریخ 12 تیر 1400 و تایید شورای نگهبان درخصوص برخورداری بعضی از واحدهای اقامتی جهانگردی از معافیت های قانون تازه اقتصادیات بر ارزش افزوده در بخش خدمات، خدمات اقامتی هتل های یک تا سه ستاره، مهمانپذیرها و سایر مراکز اقامتی دارای مجوز از وزارت میراث فرهنگی جهانگردی و صنایع دستی و اتحادیه های ذی ربط از پرداخت اقتصادیات بر ارزش افزوده معاف خواهند بود و 9 درصد از قیمت اتاق ها و خدمات کسر خواهد شد. بر این اساس می توان گفت، نرخ هتل های یک تا سه ستاره 9 درصد مقرون به صرفه تر خواهد شد و مسافران از پرداخت 9 درصد اقتصادیات بر ارزش افزوده معاف شده اند. این مهم نه تنها در نرخ اتاق ها بلکه تمام خدماتی که هتل های یک تا سه ستاره ارائه می دهند اعم از رستوران و… را شامل می گردد.

هرچند این قانون از اواسط دی اجرایی شده است اما جمشید حمزه زاده (رئیس جامعه هتلداران ایران) با اشاره به آنکه اکنون فصل کم مسافر است، گفت: هنوز قضاوت درخصوص ایجاد تغییراتی در مقدار مسافران هتل های یک تا سه ستاره به واسطه کاهش هزینه خدمات و اقامت زود است، چرا که هر سال در اوایل فصل زمستان شاهد کاهش مقدار سفر و به تبع آن کاهش ضریب اشغال هتل ها هستیم و سال جاری هم این امر رخ داده است. شرایط آب و هوا نیز بر این امر تاثیر گذاشته است اما در بهمن و تعطیلاتی که پیش رو داریم قطعا با افزایش مقدار سفر و اقامت روبرو خواهیم شد.

به گفته او، هرچند در مهر و آبان با افزایش مسافران هتل ها روبرو بودیم اما آذر و دی با افت مقدار مسافران روبرو شده ایم. باید دید معافیت هتل ها از پرداخت 9 درصد اقتصادیات برارزش افزوده در درازمدت چه تاثیری در مقدار مسافرانشان خواهد داشت. ضمن آنکه عموما هتل های یک تا سه ستاره، هتل های مقرون به صرفه قیمت هستند و مسافران آن ها نیز به لحاظ اقتصادی محدودتر هستند و عدم پرداخت 9 درصد می تواند در ایجاد علاقه برای سفر این قشر تاثیرگذار باشد.

به گفته حمزه زاده، هتل های جزایر کیش و قشم از امر کاهش تعداد مسافران مستثنی هستند و برخلاف سایر هتل های کشور همچنان مملو از مسافر هستند. کیش و قشم هر سال در این فصل مسافران خود را دارند. البته از آنجا که بیشتر اتاق ها به وسیله مسافران ایرانی پر می گردد، این مقاصد در بسته سفر جهانگردان خارجی جای نگرفته اند و به عنوان جهت تازه معرفی نشده اند از این رو تعداد مسافران خارجی هتل های کیش و قشم بسیار محدود است و بیشتر میزبان جهانگردان ایرانی هستند.

او گفت: کیش و قشم هیچوقت مقدار تعداد زیادی از جهانگردان خارجی نبود این درحالی است که به عنوان منطقه ها آزاد احتیاجی به اخذ ویزا ندارند. فقط در مقطعی شاهد آن بودیم که کارگران فیلیپین و هند که در دوبی کار می کردند برای تمدید ویزاهای خود ناچار بودند چند روزی را در کیش و قشم سپری نمایند اما دبی با تغییر قوانین خود این امکان را از ایران گرفت و شرایطی ایجاد کرد که دیگر آن کارگران برای اقامت چند روزه به ایران نیایند و واحد گذرنامه آنها مهر خروج و ورودشان را در جا می زند.

رئیس جامعه هتلداران ایران در پاسخ به این سئوال که آیا هتل های کیش و قشم برای اقامت مخاطبان مسابقات جام جهانی قطر 2022 رزرو شده اند یا خیر، گفت: جذب مخاطبان مسابقات جام جهانی قطر برای ایران در حد حرف است و ما تا به امروز هیچ کاری که عملیاتی گردد، ندیده ایم. این امر یک کار دولتی است و دولتمردان باید به این حوزه وارد شوند اما تا به امروز که در حد حرف به جای مانده و نمی دانم که تا چه میزان ممکن است به وادی عملیاتی و اجرایی وارد گردد. احتیاج است تا قرارداد و تفاهم نامه ای بین دولتمردان عقد گردد تا شاید بتوانیم به عنوان مقصدی مقرون به صرفه، تعدادی از مخاطبان جام جهانی قطر را جذب کنیم.

به گفته حمزه زاده، در حال حاضر تعداد محدودی جهانگرد خارجی داریم که بیشتر آنها در هتل های جهتهای سنتی مانند شیراز، تهران و اصفهان اقامت دارند. با وجود آنکه امکان صدور ویزا داریم اما تعداد جهانگردان خارجی چشمگیر نیست. این درحالی است که جهانگردان سلامت همچنان می آیند و ما هنوز ضوابط مشخصی برای هتل بیمارستان نداریم و همان هتل بیمارستانی که چندی پیش فعال بود دیگر فعالیت ندارد، چرا که با استانداردهای جهانی یکسان نیست.

رئیس جامعه هتلداران ایران با اشاره به آنکه در پی بازنگری در بعضی آیین نامه ها و بخش نامه های حوزه جهانگردی هستیم، گفت: قانون توسعه صنعت ایرانگردی و جهانگردی احتیاجمند بازنگری و تقویت است. آیین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل و درجه بندی و استانداردسازی هتل ها نیز احتیاجمند بازنگری است. البته استانداردسازی هتل ها در جریان است و انجام می گردد.

کامیار اسکندریون (دبیرجامعه هتلداران ایران) نیز درخصوص شرایط استانداردسازی هتل های کشور گفت: تمام 31 استان کشور و منطقه ها آزاد قشم و کیش، استانداردسازی را آغاز نموده اند البته مقدار استقبال در هر استان فرق دارد چنانکه استانداردسازی هتل ها در بعضی از استان ها رو به اتمام است. این فرآیند بسیار طولانی است و نمیتوان انتظار داشت که سریع محقق گردد.

به گفته او، حداقل 6 ماه برای استانداردسازی یک هتل احتیاج است این مدت زمان به تطبیق هتل با استانداردهای مدنظر بستگی دارد. ضمن آنکه هزینه استانداردسازی بسیار گران تمام می گردد و بعضی از هتل ها نسبت به چک فهرست ها و شیوه نامه های استانداردسازی کم و کسر زیادی دارند که احتیاجمند هزینه کرد هنگفت است.

او درخصوص شرایط سرمایه گذاری در حوزه هتلینگ ایران نیز گفت: درحال حاضر حدود 150 هتل نیمه ساز و در حال ساخت داریم. در این میان سرمایه گذار خارجی ورود ننموده است. سرمایه گذار خارجی هتل امام نیز از ایران خارج شده و بخشی از هتل که در اختیار آکور بود در حال حاضر با مدیریت ایرانی اداره می گردد و شرکت آکور از آن بخش خارج شد.

منبع: همگردی

به "کیش و قشم مقصد گردشگران خارجی نیستند و ایرانی ها هتل ها را پر نموده اند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کیش و قشم مقصد گردشگران خارجی نیستند و ایرانی ها هتل ها را پر نموده اند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید