خبر آتش سوزی در کاخ ورسای حقیقت دارد؟!

به گزارش وبلاگ هوانورد، این آتش سوزی به سرعت حتی در تمامی ساختمان های مجاور توسعه یافت و آسیب شدیدی به آن ها وارد کرد. حالا با گذشت تقریبا 1 هفته از این آتش سوزی، خبر دیگری مبتنی بر آتش سوزی کاخ ورسای هم در صدر اخبار قرار گرفته است اما آیا این خبر درست و موثق است؟ با ما باشید تا صحت و یا عدم صحت این خبر را به اتفاق یکدیگر مورد آنالیز قرار دهیم.

خبر آتش سوزی در کاخ ورسای حقیقت دارد؟!

در نزدیکی های عصر دیروز که برابر است با 3 اردیبهشت و 23 آپریل، خبر آتش سوزی کاخ ورسای تیتر 1 همه رسانه ها و خبرگزاری های جهان را در بر گرفت. با توجه به این که هفته پیش همانطور که در مقدمه گفتیم، آتش سوزی مهیبی در کلیسای نوتردام در پاریس رخ داد و واکنش های جهانی بسیاری را به این میراث با ارزش فرانسوی را نسبت به خود بر انگیخت، این بار دیگر نوبت آتش سوزی در کاخ ورسای؛ یکی دیگر از میراث تاریخی بسیار مهم فرانسوی ها چه برای خودشان و چه برای جهانیان بود که طعمه حریق آتش گردد و آسیب ببیند و یا حتی از بین برود. اما آیا خبر آتش سوزی کاخ ورسای واقعا حقیقت دارد؟

جواب این سوال، همان نکته ای است که ما می خواهیم در این مطلب به آن برسیم. تمامی خبرگزاری ها در ابتدا به عکس های ارسالی از شاهدین حاضر در محل استناد نموده و این خبر را در صفحه اول اخبار خود قرار دادند که با توجه به عکس های رسیده، این کاخ تاریخی در حال سوختن است! حتی در مشروح اخبار بعضی از این خبرگزاری ها این گونه آورده شد که:

با استناد به تصاویر ارسال شده در فضای مجازی و شاهدین حاضر در محل، آتش سوزی کاخ ورسای در پاریس، پاتیخت فرانسه بسیار وسیع و حتی در حال پیشروی است.

این خبر باعث نگرانی خیلی ها از جمله شهروندان پاریسی و فرانسویان در دیگر نقاط این کشور شد و در نتیجه، مسئولان شهر پاریس نسبت به این خبر واکنش نشان دادند. یکی از مسئولان شهرداری شهر ورسای که در حومه پاریس قرار گرفته است، در اخبار منتشر شده در مورد آتش سوزی کاخ ورسای این خبر را به صورت کلی تکذیب کرد و در شرح آن به خبرگزاری ها گفت: آتش سوزی مهیبی تنها در پارکینگ یک ساختمان در نزدیکی کاخ اتفاق افتاده است که در حال اطفای آن هستیم.

با توجه به آتش سوزی کلیسای نوتردام بعضی رسانه های فرانسوی آتش سوزی امروز در شهر ورسای را کاخ ورسای اعلام نموده بودند که شهرداری ورسای هر گونه آتش سوزی در کاخ سلطنتی و تاریخی ورسای را رد کرد. در حال حاضر هم در آتش سوزی مهیبی که در پارکینگ این ساختمان نزیدک به کاخ ورسای اتفاق افتاده است، متاسفانه یک نفر زخمی شده است. هم اکنون هم آتش نشانان در حال اطفای حریق هستند.

در نتیجه؛ کاخ ورسای سالم و پابرجا است و خبر آتش سوزی کاخ ورسای تنها یک خبر بی اساس است و صحت ندارد.

حال که صحت و عدم صحت خبر آتش سوزی کاخ ورسای را آنالیز کردیم، بیایید تا به صورت مختصر با کاخ ورسای آشنا شوید. نام ورسای به چندین کاخ کنار هم در منطقه ای به همین نام در نزدیکی پاریس گفته می گردد. این کاخ اسم عظیم ترین کاخ سلطنتی در جهان را به خود اختصاص داده است. لویی چهاردم کاخ ورسای را در دهکده ورسای که در حومه شهر پاریس است، ساخت. کاخ ورسای همان کاخ معروفی است که معاهده ورسای در آن امضا شده است، با این معاهده جنگ جهانی اول سرانجام یافت. تا قبل از ورسای، کاخ لوور اقامتگاه سلطنتی فرانسوی ها بود، اما لویی چهاردم سرنوشت ورسای را تغییر داد. از آن جایی که کاخ ها از سال های دور محل زندگی پادشاهان و خانواده های سلطنتی بوده اند، کاخ ورسای هم از این قاعده مستثنی نبوده. این کاخ از سال 1682 تا 1789 محل اقامت پادشاهان فرانسه بود.

در آن موقع خانواده سلطنتی به اجبار کسانی که انقلاب کردند به این کاخ آمدند. امروزه این کاخ از میراث جهانی یونسکو به تعداد می رود. طراحی کاخ ورسای از طریق معماران ماهری به نام های لویی لووا، طراح فضای سبز آندره لونوتر و شارل لبران نقاش و دکوراتور زبر دست انجام گرفت. علاوه بر کاخ سلطنتی کاخ ها و عمارت های دیگری هم در محوطه ورسای ساخته شده اند که از معروف ترین آن ها می توان از گراند تریانون و پتیت تریانون نام برد. تالار آینه ها، زیباترین و مهم ترین بخش کاخ ورسای است.

ساختمان ورسای

این تالار که در سال 1678 ساخته شده است و در طبقه اول کاخ ورسای قرار گرفته است و 578 آینه در آن نصب شده است. تالار آینه ها 73 متر طول، 11 متر عرض و 12 متر ارتفاع دارد. این تالار 17 پنجره دارد که به سوی باغ باز می شوند و از هر پنجره می توان بخشی از باغ را مشاهده کرد. عملیات بازسازی و بازسازی کلی کاخ ورسای از سال 2004 میلادی و با بودجه ای معادل 400 میلیون یورو شروع شده است و به پیش بینی کارشناسان این پروژه بیش از 20 سال به طول خواهد انجامید.

هدف از ساخت این کاخ از طریق لویی چهاردهم، دور شدن از شلوغی شهر و جمع کردن دستگاه های دولتی در یک جا بود. علاوه بر اماکن دولتی، خانه های درباریان، وزرا، فرمانداران و حکومتیان در دور و بر ورسای قرار داشته است. کاخ ورسای در واقع یکی از نمادهای کشور فرانسه است که فرهنگ و تمدن این کشور در زمان حکومت خاندان بوربن ها را به نمایش می گذارد. این کاخ به دست ماری آنتوان ملکه وقت و بسیار معروف فرانسه طلا کاری شده است. طراحی میدانی این کاخ به صورتی است که در مقابل کاخ فضایی ایجاد شده تا احزاب و گروه های مختلف برای مرنامات مختلف آن جا جمع می شده اند.

مختصری درباره کاخ ورسای

کاخ ورسای پر است از رمز و رازهایی که شاید هر کسی آن را نداند. به بهانه خبر آتش سوزی کاخ ورسای بیایید تا بعضی از آن ها را مرور کنیم! از بین پژوهشگران شخصی به نام متیو داوینا مورخ و پژوهشگر برجسته اجازه پیدا کرد تا منطقه ها ممنوع الورود کاخ را ببیند و اطلاعات عجیب و حیرت آور بسیاری را از آن در اختیار مردم بگذارد. مثلا، در کاخ ورسای راه پله ای به نام راه پله مرگ وجود دارد. داستان از این قرار است که در قرن 17 میلادی در این راه پله راهب سابق به همراه پیش خدمت قصر سعی کردند با خنجری پادشاه لویی پانزدهم را به قتل برسانند. قاتل از دروازه عمومی که به حیات جلویی کاخ راه داشت وارد شده بود تا پادشاه را به قتل برساند اما کت ضخیم زمستانی پادشاه مانع از زخمی شدن او شد و او در نهایت جان سالم به در برد. بعد این ماجرا خدمت کار محکوم به مرگ با شکنجه شد و به دستور پادشاه فلز گداخته بر بدن او ریختند!

آتش سوزی کاخ ورسای

درباره راه پله مرگ گفتیم، بیایید تا درباره اتاق های آموزش هم بگوییم. پادشاه فراسنه یعنی لویی شانزدهم بیشتر از آن که پادشاهی جدی و مقتدر باشد بیشتر یک فرد منطقی و علم دوست بود و در سنین جوانی عاشق و شیفته علم بود. او بیشتر اوقات به جغرافیا و کلید سازی علاقه مند بود او بعدها به خاطر مهارتش در قفل سازی بسیار مشهور شد. او بعلاوه به پزشکی، علوم طبیعی و چاپ هم علاقه مند بود. او از این اتاق برای تحقیق و مطالعه خود در دوران کودکی و عظیمسالی استفاده می نموده است.

دیگر نوبتی هم که باشد دیگر باید به سراغ ملکه معروف، ماری آنتوانت برویم. اتاق پتی ترانون یکی از اتاق هایی بود که برای معشوقه های پادشاهان ساخته می شد. این اتاق که دوباری هم در آن اقامت داشته، اسرار جالبی را در خود دارد. پس از این که لویی شانزدهم پادشاه فرانسه شد او این مکان آرام و ساکت را به همسرش ماری آنتوانت داد. ماری آنتوانت برای رهایی از فشارها و تشریفات کاخ به پتی ترانون می رفت. این اتاق داری یک بوتیک با پنل های دیواری متحرک بود که می توانست با توجه به احتیاج ملکه به بالا یا پایین کشانده گردد.

بعلاوه در آن ها، آیینه های متحرک هم قرار گرفته است. به بهانه آتش سوزی کاخ ورسای بیایید تا یکی از جالب ترین مکان های کاخ ورسای که بر دیگران پوشیده است را به شما معرفی کنیم. سرویس بهداشتی این کاخ! با توجه به گفته های داوینا، این جا یکی از زیباترین اتاق های کاخ ورسای به تعداد می آید. این جا در واقع حمام خصوصی لویی شانزدهم است. سرویس بهداشتی قرن 18 میلادی در پشت درب پنهانی در دیوار قرار گرفته است.

این اتاق به زیبایی از کف تا سقف طلا کاری شده است و شما می توانید تا نشانه هایی از عشق شاه به جغرافیا و علم در نمادها و اشکال روی دیوار ببینید. یکی از مجذوب کننده ترین قسمت های یک کاخ، اقامتگاه های خصوصی پادشاهان می تواند باشد. این بخش در کاخ ورسای، دارای فضای باز خارج از منزل بوده که در واقع محل خصوصی برای دیدار لویی پانزدهم و خانم مادام دو بری بوده است. این قسمت از کاخ، یکی از بخش های مجذوب کننده و زیبای کاخ ورسای محسوب می گردد. قبلا این مکان که یک شکارگاه بوده است. به دور از پیچیدگی های رازآلود کاخ وسای می توان تصور کرد که فضای باز این تراس محل روابط عاشقانه و هم گفت و گوهای سیاسی برای تمامی پادشاهان بوده است.

منبع: گردشبان

به "خبر آتش سوزی در کاخ ورسای حقیقت دارد؟!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبر آتش سوزی در کاخ ورسای حقیقت دارد؟!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید