عکس ، خودروی استثنایی طراحی شده به وسیله طراح ایرانی در چین

به گزارش وبلاگ هوانورد، دیجیاتو نوشت: خودروهای چینی معمولا از نظر طراحی ظاهری کپی های زشت و بدقواره از مدل های معروف و پرفروش جهان بودند. اما این روند اخیرا تغییر نموده است.

عکس ، خودروی استثنایی طراحی شده به وسیله طراح ایرانی در چین

خودروهای چینی حالا نه تنها زشت طراحی نمی شوند، بلکه در بعضی موارد زیباتر و مجذوب نماینده تر از رقبای اروپایی، ژاپنی و آمریکایی هستند. یکی از نوترین مدل های برخاسته از این کشور که سر و زیادی بر پا نموده، کراس اووری به نام Avatr 11 است. اما آیا می دانید این کراس اوور خوش استیل را نادر فقیه زاده طراحی نموده است؟

جذب مدیران و مهندسان تراز اول صنعت خودرو از شرکت های غربی، یکی از سیاست هایی است که خودروسازان چینی در سال های اخیر اجرا نموده اند. اندکی پس از اجرای موفقیت آمیز این سیاست، چینی ها به استخدام طراحان برجسته نیز رو آورده اند. نادر فقیه زاده یکی از طراحان معروفی است که پس از سال ها هنرنمایی در کمپانی ب ام و اینک برای برند نوپای Avatr کار می نماید.

مشخصات فنی مطلوب در کنار طراحی متمایز

برند الکتریکی Avatr در سال 2019 به وسیله چانگان بنیانگذاری شد. چانگان با تاسیس این برند می خواهد مدل های برقی خود را تحت نشان آن وارد بازار کند. اولین محصول این برند 11 نام دارد و چند هفته قبل رونمایی شد. این کراس اوور از طراحی و بعلاوه پیشرانه مدرنی برخوردار است و از تکنولوژی شارژ 750 ولتی و لایدار ساخت هواوی بهره می برد. جالب آنکه 11 صفر تا صدی برابر با 3.98 ثانیه دارد و با یک بار شارژ می تواند تا 423 مایل یا 680 کیلومتر مسافت را طی کند. البته این رقم مطابق با استاندارد چینی CLTC است و بعید به نظر می رسد در دنیای واقعی تحقق یابد.

فارغ از مشخصات فنی مطلوب، این طراحی خاص و بروز است که باعث می گردد Avatr 11 در کانون توجه قرار بگیرد. این خودروی برقی در واقع ترکیبی است از یک کراس اوور و سدان. از این رو Avatr 11 در نمای عقب کاملا منحصر بفرد و متمایز است. در زمان کنونی که همه کراس اوورها فرم و بدنه ای مشابه دارند، همین تمایز و منحصر بفرد بودن می تواند برگ برنده دست پرورده نو نادر فقیه زاده باشد.

نادر فقیه زاده تنها طراح بزرگی نیست که از غرب به شرق رفته است. بجز وی، پیتر هاربوری هم از ولوو به جیلی نقل مکان نموده؛ هاکان ساراج اوغلو طراح سابق پورشه برای چری کار می نماید و گریت وال موتورز اندریاس دوفل را از مرسدس بنز جذب نموده است. شباهت موجود بین محصولات نو بی وای دی و آئودی هم اتفاقی نیست، چرا که ولفگانگ اِگر طراح سابق آئودی اینک در استودیوی طراحی بی وای دی مشغول به کار است. بد نیست بدانید کریس بنگل معروف هم به چانگان مشاوره می دهد.

چرا بسیاری از طراحان مشهور، به شرکت های چینی چراغ سبز نشان داده اند؟

علت این اتفاق به گفته بسیاری از این طراحان، آزادی عمل بسیار زیاد ایشان برای ترسیم خط و خطوط و پیکره بندی بدنه خودروهای چینی است، چیزی که در خصوص برندهای قدیمی صنعت خودروسازی وجود ندارد، چرا که معمولا خودروسازان اصیل اروپایی و آمریکایی، از سیر تاریخی خاصی برای دیزاین محصولات نو پیروی می نمایند و این مورد باعث محدودیت عملکردی طراحان می گردد، اما در خصوص خودروسازان چینی اینطور نیست و طراحان صنعتی آزادانه می توانند، خلاقیت های خود را به واقعیت مبدل سازند، البته که ثروت زیاد و پرداخت حقوق بالا به وسیله خودروسازان چینی نیز در این میان نقش مهمی را ایفا می نماید و ابعاد اقتصادی نیز در کوچ طراحان بزرگ به خودروسازان شرقی، قابل انکار نیست!

5858

منبع: خبرآنلاین

به "عکس ، خودروی استثنایی طراحی شده به وسیله طراح ایرانی در چین" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عکس ، خودروی استثنایی طراحی شده به وسیله طراح ایرانی در چین"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید